Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@14:41:04 GMT

بررسی انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۶۱۹۸

بررسی انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت

انتخاب هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت در حالی اردیبهشت ماه انجام می‌شود که برخی کارشناسان آن را یک بازی سیاسی و برخی دیگر آن را یک دستاورد برای دولت می‌دانند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، قرار است که از اواخر اردیبشهت ماه تا اواسط خرداد ماه اعضای هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که به منظور مدیریت سهام عدالت  ۳۰ میلیون نفر  که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند، انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود که انتخابات هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری در اواخر اسفند ماه سال گذشته انجام شود که دهنوی رئیس سازمان بورس، کافی نبودن تعداد افراد ثبت نام کرده برای عضویت هیات مدیره در برخی از استان‌ها، فرایند تایید صلاحیت ثبت نام کنندگان و نگرانی برای حضور کم دارندگان سهام عدالت را دلیل عدم برگزاری انتخابات در سال گذشته دانست.

بیشتر بخوانید:

دلایل تداوم روند نزولی بورس

اگر اعضای هیات مدیره توانایی مدیریت پرتفوی شرکت را نداشته باشند، آن کسی که لطمه می‌بیند خود صاحبان سهام عدالت هستند بنابراین حضور در انتخابات و انتخاب فرد متخصص به نفع خود سهامداران است

با آزاد سازی سهام عدالت در اوایل سال گذشته، شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی به منظور مدیریت سهام عدالت بخشی از صاحبان آن که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند راه اندازی و با نماد هر استان وارد تابلوی بورس شد.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری طبق بند ۲۱ ماده یک قانون بازار اوراق بهادار به نهادهای واسطه‌گر برای خرید و فروش سهام شرکت‌های بورس گفته می‌شود. فعالیت این شرکت‌ها کسب سود بیشتر برای سرمایه‌گذاران است. ارزش سهام عدالت که متشکل از مجموعه شرکت‌های دولتی است، با ریزش شاخص کل بازار افت کرد. ارزش برگه ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت در ۲۸ فرودین ماه، ۸میلیون ۲۵۸ هزار تومان است که نسبت به روزهای قبل روند نزولی دارد.

قرار است که با تشکیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت، مدیریت پرتفوی این سهام توسط اعضای هیات مدیره، انجام شود تا زیان کمتر متوجه صاحبان سهام عدالت شود، به همین دلیل است که انتخاب اعضای هیات مدیره می‌تواند بر سودآوری و زیان صاحبان سهام عدالت تاثیر بگذارد.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری مدیریت ۴۰۰هزار میلیارد تومان دارایی مردم را مدیریت کنند که این عدد با توجه به تعداد مشمولان سهام عدالت بین ۳۱ استان تقسیم می‌شود.

شرکت‌های استانی که مدیریت بهتر پرتفوی داشته باشند، ارزش افزوده بالاتری دارند در نتیجه قیمت این سهم هم در تابلوی بورس بالاتر می‌رود به همین دلیل است که انتخابات اعضای هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برای سودآوری اهمیت بالاتری دارد.

سود سهام عدالت در دست خود مردم است

امین بهمنش مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند در مورد جزئیات فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری و اهمیت انتخابات آن گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی دارای یک پرتفوی به نام سهام عدالت هستند که باید آن را مدیریت کنند یعنی بتوانند با خرید و فروش سهم ارزش افزوده این پرتفوی را بالاتر ببرند، که سود آن نصیب سرمایه‌گذاران این شرکت می‌شود.

او اضافه کرد: هر چقدر که ارزش افزوده این شرکت بالاتر بورد قیمت سهام شرکت در تابلوی بورس بالاتر می‌رود و تمامی این روند بسته به سیاست‌ها و مدیریت اعضای هیات مدیره این مجموعه‌ها دارد.

این کارشناس تعداد اعضای که برای هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی انتخاب می‌شوند را ۵ نفر عنوان کرد و گفت: تمامی دارندگان سهام عدالت که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند می‌توانند از طریق روش‌های که سازمان بورس تدوین کرده این ۵ عضو را انتخاب کنند.

تایید صلاحیت کاندیدای که برای انتخابات اعضای هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری بر عهده سازمان بورس است که بهمنش در این مورد گفت: صلاحیت افراد بر اساس سابقه کار، تخصص و میزان توانایی افراد سنجیده می‌شود.

سهامی که دولت مدیریت آن را دارد، انتخابات معنی ندارد. به نظرم این کارها بر روی سهام عدالت یک شو بازی است.

او در پاسخ به این سوال که آیا به غیر از اشخاص حقیقی، شرکت‌های حقوقی هم می‌توانند به عنوان کاندید ثبت نام کنند؟ گفت: بله؛ تفکیکی بین افراد حقیقی و حقوقی وجود ندارد و احتمالا بعد از پایان ثبت نام کاندیدای حقیقی، حقوقی‌ها هم می‌توانند به عنوان کاندید ثبت نام کنند.

کارشناس این سوال را که آیا در شرکت‌های سرمایه‌گذاری به غیر از پرتفوی سهام عدالت، می‌توانند اقدام به خرید و فروش سهام دیگری در بازار کنند؟ این گونه پاسخ داد: فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شبیه شرکت‌های سرمایه‌گذاری است و هیچ گونه محدودیتی در خرید و فروش سهم ندارد. آنچه که در این بازار مهم است میزان دارایی سرمایه‌گذاران است که شرکت با این دارایی اقدام به کسب سود می‌کند.

او اهمیت انتخابات شرکت‌های سرمایه‌گذاری را این گونه توضیح داد: اگر اعضای هیات مدیره توانایی مدیریت پرتفوی شرکت را نداشته باشند، آن کسی که لطمه می‌بیند خود صاحبان سهام عدالت هستند بنابراین حضور در انتخابات و انتخاب فرد متخصص به نفع خود سهامداران است.

به گفته بهمنش، تشکیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت یکی از اقدامات مثبت دولت است و شاید آن را بتوان به عنوان یک دستاورد برای بازار سرمایه در نظر گرفت.

محمدرضا پوررضایی مشاور اجرایی سهام عدالت در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده " فقط افرادی می‌توانند در انتخابات هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی مشارکت کنند که نسبت به ثبت نام در سجام اقدام کرده باشند. "

از تعداد ۴۹ میلیون دارنده سهام عدالت ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم و ۳۰ میلیون نفر روش غیر مستقیم را برای مدیریت خود انتخاب کردند و بر این اساس تعداد ۳۰ میلیون نفر، سهامدار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شدند.

انتخابات هیات مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری یک شوبازی است 

 حسین ایزدی کارشناس بازار سرمایه یکی از مخالفان رویکرد دولت در خصوص سهام عدالت گفت: سهامی که دولت مدیریت آن را دارد، انتخابات معنی ندارد. به نظرم این کارها بر روی سهام عدالت یک شو بازی است.

ایزدی می‌گوید: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت چه چیزی را بفروشند، سهامی که اختیار سهم را مردم ندارند. به نظر من چین رویکردی دردی از صاحبان سهام عدالت را دوا نمی‌کند.

او با اشاره به اینکه مردم صاحب مال خود در سهام عدالت نیستند گفت: اگر قرار است عدالت شکل بگیرد باید اجازه دهند مردم نماینده خود را در شرکت‌های پایه سهام عدالت، انتخاب کنند.

این کارشناس با انتقاد به برگزاری مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری افزود: مشخص نیست بر چه اساسی ۹۰ هزار تومان سود سهام را واریز کردند، اصلا آیا مجمعی تشکیل شد یا نه؟

او چندان اعتقادی به برگزاری انتخابات هیات مدیره مجمع ندارد و معتقد است که نمایندگان مردم در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی حضور پیدا نمی‌کنند و این انتخابات هم سیاسی خواهد شد.

سهام عدالت از اردیبهشت ماه سال گذشته همزمان با رشد شاخص کل بازار آزاد شد و سهام آن بر روی تابلوی بورس قرار گرفت. با ریزش بازار ارزش سهام عدالت به شدت کاهش پیدا کرد و از ۲۰ میلیون تومان در مرداد ماه به نزدیک ۸ میلیون تومان در معاملات روز گذشته رسید. کارت اعتباری سهام عدالت یکی از امتیازاتی است که دولت به کسانی که روش غیر مستقیم مدیریت سهام عدالت را انتخاب کردند، می‌دهد که به گفته فهیمی سخنگوی سهام عدالت دو بانک بزرگ کشور یعنی بانک‌های ملی و تجارت در حال ارائه تسهیلات به مشمولان سهام عدالت هستند و مشمولان معادل ۵۰ درصد از ارزش روز سهام خود می‌توانند کارت اعتباری دریافت کنند.

منبع:بازار

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس اخبار بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام سرمایه گذاری سهام عدالت انتخابات هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی انتخابات هیات مدیره روش غیر مستقیم روش غیر مستقیم اعضای هیات مدیره انتخاب کردند سهام عدالت یک تابلوی بورس خرید و فروش میلیون نفر سال گذشته ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۶۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی یک اتفاق بزرگ؛ مصطفی آجورلو به مدیرعاملی استقلال نزدیک است؟
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • بررسی ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شورا‌های شهر از سراسر کشور در دیوان عدالت اداری
  • دیوان عدالت اداری پارسال ۱۶۶ مصوبه شوراهای کشور را باطل کرد
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس